Woekerpolis > Profielbepaler

Profielbepaler


Kiest u voor rendement of voor het beperken van risico's?
Wie gaat beleggen moet altijd een afweging maken tussen rendement en risico's. In het algemeen geldt: hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement. Maar hoe voorkomt u dat u niet teveel risico's neemt? Daarvoor hebben wij een eenvoudige module: de profielbepaler. Hiermee kunt u zelf bepalen wat uw beleggersprofiel is en welke beleggingsvormen het beste bij u passen. Hiernaast treft u meer uitleg aan over de verschillende profielen die er zijn.
Klik op de knop "Start vragenlijst" om te beginnen.

 Overzicht profielen

Defensief

U wilt meer rendement dan op een spaarrekening, maar grote risico's wilt u zo veel mogelijk vermijden. U belegt in obligaties en liquiditeiten.

Behoudend

U bent bereid enig risico te nemen. U belegt voornamelijk in obligaties en liquiditeiten en voor een beperkt deel in onroerend goed en aandelen.

Neutraal

U bent bereid meer risico's te nemen. U zorgt voor een evenwichtige spreiding van risico's binnen uw portefeuille.

Dynamisch

U streeft naar een hoger rendement en bent bereid daarvoor meer risico's te lopen. Ongeveer de helft van uw portefeuille bestaat uit aandelen.

Offensief

Een hoog rendement is uw belangrijkste doel en u bent bereid daarvoor grote risico's te nemen. U belegt voornamelijk in aandelen.